Nezájem. Karlovy Vary zrušily soutěž na 25 autobusů, nikdo se nepřihlásil

Autobus MHD v Karlových Varech. Foto: DPKVAutobus MHD v Karlových Varech. Foto: DPKV

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) musel zrušit soutěž za 176 milionů korun na dodávku 25 autobusů na stlačený zemní plyn

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) musel zrušit soutěž za 176 milionů korun na dodávku 25 autobusů na stlačený zemní plyn (CNG). Důvod? Neměl z čeho vybírat. Do uzávěrky nepřišla jediná nabídka.

Rozhodnutí o ukončení soutěže zveřejnila firma na svém profilu zadavatele. Městem vlastněná firma chtěla i díky dotaci z IROP výrazně obnovit svůj vozový park autobusů, teď ji čeká ale nejspíše nová soutěž. „Zadavatel do uplynutí lhůty neobdržel žádnou nabídku,“ uvedla firma v písemné zprávě zadavatele. Proto musel DPKV tendr zrušit.

Zájemci přitom byli, jak ukazují záznamy o dotazech k zadávací dokumentaci. Podle nich měl otázky k detailům podmínek nejméně tři uchazeči. Nakonec ale nabídku nepodali. Podle zdrojů deníku Zdopravy.cz mohla být důvodem krátká dodací lhůta: do září letošního roku. Autobusoví výrobci se aktuálně potýkají se značným převisem poptávky.

DPKV sháněl v zakázce čtyři osmnáctimetrové článkové autobusy, zbytek byly maximálně dvanáctimetrové vozy. Čtrnácti z nich byl plně nízkopodlažních, sedm částečně nízkopodlažních. Autobusy měly být klimatizované. Dopravce v zadávací dokumentaci uvedl, že provedl předběžné tržní konzultace před vypsáním tendru se Solarisem, Iveco a EvoBus.

Podle výroční zprávy DPKV za rok 2016 má firma celkem 91 autobusů s průměrným stářím 8,5 let.

Tagy cng Dopravní podnik Karlovy Vary
6 komentářů