dkv-spojujeme

Italské dráhy pomáhají řecké dceři, posílají pendolino. Zatím na testy

Jednotka italských drah ETR480 pendolino. Autor: By Guybrush Threepwood at Italian Wikipedia(Original text: Guybrush Threepwood) - Immagine personale, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3964387Jednotka italských drah ETR480 pendolino. Autor: By Guybrush Threepwood at Italian Wikipedia(Original text: Guybrush Threepwood) - Immagine personale, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3964387

Řecko se v září zařadí k zemím, kde se na kolejích objevila jednotka pendolino. Italské dráhy Trenitalia ze skupiny FS

Řecko se v září zařadí k zemím, kde se na kolejích objevila jednotka pendolino. Italské dráhy Trenitalia ze skupiny FS Group sem poslaly jeden ze svých vlaků na testy ke své sesterské společnosti TrainOSE. Tu italská státní FS Group ovládla loni.

Jednotka ETR 485 Pendolino z konce 90. let se do Řecka přesouvá po kolejích přes Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko a Makedonii, v Řecku podstoupí testy na páteřní trati Atény – Soluň. Ta nyní prochází modernizací, díky které je možné v některých úsecích jet až 200 kilometrů v hodině.

Pro takovou rychlost ale nemají TrainOSE k dispozici žádná vozidla, proto vypomohou právě italské státní dráhy. Do jejich rukou se TrainOSE dostala díky privatizaci státního majetku v rámci řešení řecké rozpočtové krize.

Pendolino se po testech vrátí zpátky do Itálie, kde mateřská firma podle něho upraví i další jednotky určené pro Řecko. Celkem má jít o 15 strojů. Mimo jiné je třeba je přizpůsobit řecké napájecí soustavě s napětím 25 kV.

Nejlepší obrázky přesunu pendolina zřejmě přinesl web Railcolor News.

Tagy FS pendolino Řecko TrainOSE Trenitallia
11 komentářů