Israir má opět zájem o Smartwings

Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWI. Zdroj: Smartwings

Zájem přichází jen pár týdnů po změně vlastnické struktury Smartwings.

Měsíc a půl poté, co Israir Group oznámil konec jednání o ovládnutí Smartwings, začíná izraelská společnost znovu sondovat možnosti koupě podílu v českém dopravci. Během měsíce a půl došlo přitom ve Smartwings k zásadní změně: firmě se podařilo zbavit čínského investora.

O zájmu Israir informoval server Flightglobal.com, podle kterého Israir stále indikuje zájem o podíl ve Smartwings. Podle izraelské firmy by nákup Smartwings mohl posílit jeho byznys. Israir uvedl, že čeští akcionáři chtějí obnovit jednání o prodeji části nebo celé firmy ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Israir ztratil zájem o Smartwings, po více než roce ukončil jednání o převzetí

Mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková nechtěla zprávy o prodeji komentovat. „Necháme to bez komentáře, k publikovaným informacím se nebudeme vyjadřovat,“ řekla Dufková.

Israir v roce 2022 nabídl za Smartwings v přepočtu 1,1 miliardy korun. Letos v únoru oznámil Israir, že i kvůli situaci v Izraeli o nákup ztratila zájem. Jen pár dnů poté Smartwings oznámily, že téměř poloviční podíl čínské Rainbow Wisdom koupila společnost Prague City Air.

Smartwings jsou opět v rukou českých akcionářů, vykoupili Číňany

Tagy Israir Group smartwings
30 komentářů