Invaze RegioPanterů na české koleje. ČD převzaly padesátou třívozovou jednotku, první pro Zlínský kraj

50. jednotka 640.2 pro České dráhy. Foto: ČD50. jednotka 640.2 pro České dráhy. Foto: ČD

Jednotky pro Zlínský kraj nahradí klasické soupravy na trase Břeclav - Přerov.

Největší modernizace regionálních elektrických osobních vlaků na české železnici dosáhla dalšího milníku. České dráhy v těchto dnech převzaly již 50. jednotku řady 640.2. Jde o třívozové RegioPantery od Škoda Group.

Nová jednotka s číslem 640.256 je současně první z pěti, která vyjede ve Zlínském kraji. Dopravce je podle smlouvy nasadí mezi Přerovem a Břeclaví, jednotky nahradí klasické soupravy s lokomotivami řady 362.

„Přebrání už padesátého třívozového RegioPanteru druhé generace symbolizuje, jak velký skok dopředu v kvalitě našeho regionálního vozidlového parku jsme v posledních letech uskutečnili,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Letošní rok je z pohledu dodávek RegioPanterů rekordním, Škoda má postupně dodat přes padesát dvouvozových a třívozových jednotek z celkem 110 objednaných. „Na lokální tratě tak přinášíme komfort a služby, které ještě před několika lety byly vyhrazeny jen těm nejlepším dálkovým vlakům,“ dodal Krapinec.

Padesát třívozových RegioPanterů ř. 640.2 v provozu představuje náhradu za 150 starších osobních vozů. Protože jde zároveň i o hnací vozidla, tyto nové jednotky současně nahrazují také 50 lokomotiv.

Třívozové RegioPantery jezdí v Praze, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Třívozové jednotky mají kapacitu 243 cestujících.

Dráhy převzaly dvacátý třívozový RegioPanter 640.2, naplnila se třetina zakázky

Tagy 640.2 České dráhy RegioPanter Škoda Group třívozový RegioPanter
34 komentářů