IndiGo vstupuje na globální trh, objednává nejméně třicet Airbusů A350

Model Airbusu A350 v barvách letecké společnosti IndiGo. Zdroj: X / IndigoModel Airbusu A350 v barvách letecké společnosti IndiGo. Zdroj: X / Indigo

Na dalších sedmdesát letounů stejného typu má aerolinka opci.

Nízkonákladová letecká společnost IndiGo objednává svá první širokotrupá letadla a podle svých slov tak definuje roli budoucího globálního leteckého hráče. Dopravce se rozhodl závazně nakoupit třicítku Airbusů A350-900, na dalších sedmdesát má navíc opci. Informoval o tom v tiskové zprávě.

Objednaná letadla mají obsluhovat dálkové linky a konkurovat na nich Air India. Dodávky strojů evropského výrobce odstartují v roce 2027.

IndiGo patří mezi nejrychleji rostoucí letecké společnosti na světě. Očekává se, že do konce tohoto desetiletí poroste indická ekonomika ze současné páté největší světové na třetí největší. V letectví si indická vláda stanovila cíl zajistit, aby se země do roku 2030 prosadila na světové scéně jako lídr tím, že vybuduje špičkovou infrastrukturu a rozvine se v globální letecký uzel.

Rozšíření sítě

„S flotilou téměř tisícovky letadel rodiny Airbus A320, které dosud nebyly dodány, a dnešní objednávkou širokotrupých letadel, máme dobrou pozici pro rozšíření a zahuštění své sítě a plnění mise indické vlády,“ uvedla aerolinka.

Největší zakázka v historii letectví. IndiGo objednal 500 A320

U IndiGo již dva širokotrupé stroje létají. Jde o letouny Boeing 777-300ER pronajaté od Turkish Airlines. Zaujmou konfigurací pro 531 cestujících.

Obrazem: První Boeing 777 v barvách IndiGo. Indický dopravce si ho pronajal od Turkish Airlines

Tagy Airbus Airbus A350 Airbus A350-900 Indie IndiGo
5 komentářů