dkv-spojujeme

ICOM Transport obnovuje vozový park. Desítky autobusů Setra zaplnily areál v Jihlavě

Nové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom Transport

Areál v Jihlavě zaplnila nejen modrobílá kombinace, ale také barvy Pražské integrované dopravy

Skupina ICOM Transport naplňuje své plány na obnovu vozového parku o desítky autobusů od výrobce Mercedes-Benz. Celkem chce do konce roku převzít 72 autobusů Setra a Mercedes-Benz, více než polovina aktuálně do jihlavské centrály dopravní skupiny dorazila.

Všechny autobusy projdou předprodejním servisem a následně začnou brázdit silnice v rámci společností napříč celým koncernem, napsal ICOM Transport na Facebooku. Areál v Jihlavě zaplnila nejen modrobílá kombinace, ale také barvy Pražské integrované dopravy (PID).

Autobusy s výraznou  červenou barvou PID poputují do Slaného a Benešova. Úprava jednoho vozu do standardu PID trvá podle dopravce zhruba tři a půl dne, jinak je autobus hotový přibližně do dvou dnů. Konkrétně firma kupuje 12 autobusů Mercedes-Benz Intouro a 60 nízkopodlažních vozů Setra 415 LE Business.

„V letošním roce jsme investovali do nákupu autobusů Setra a Mercedes-Benz Intouro zhruba 320 milionů korun. Příští rok bude odvislý od výběrových řízení, do kterých se hlásíme a ve kterých popřípadě uspějeme. Mohlo by se jednat až o 120 autobusů a 30 tahačů,“ sdělila v rozhovoru pro Reportáže z průmyslu předsedkyně představenstva ICOM Transport Kateřina Kratochvílová.

Autobus Setra 415 LE Business. Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom TransportNové autobusy Setra pro skupinu ICOM Pramen: Icom Transport

Vybavení nových autobusů zahrnuje například klimatizaci, USB zásuvky, vysoké sedačky či dvojité bezpečnostní zasklení bočních oken. Nízkopodlažní Setry jsou bezbariérové. Autobusem Setra bude moci cestovat až 79 pasažérů, z toho 45 sedících. Intouro pojme až 81 cestujících, přičemž 49 míst je na sezení.

ICOM využívá Mercedesy a Setry tradičně, tvoří většinu jeho vozového parku. Jako průměrné stáří své autobusové flotily uvádí 4,3 roku.

Tagy autobusy ICOM Transport Mercedes Benz Setra Top
30 komentářů