Hřib: Linka do Tchaj-Peje s China Airlines je na dobré cestě

Airbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.comAirbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.com

O přímém spojení to Tchaj-peje se mluví několik let, v minulosti na Tchaj-wan létala nákladní linka.

Otevření přímého leteckého spojení mezi Prahou a Tchaj-wanem je podle pražského primátora Zdeňka Hřiba na dobré cestě.

Primátor, který je na návštěvě Tchaj-wanu s delegací předsedy Senátu Miloše Vystrčila, to dnes uvedl na Twitteru po jednání s aerolinkami. „Zástupci China Airlines ji podporují. Poté, co dořeší dostatek letadel pro dálkové lety, a uklidní se situace okolo covid-19, měla by být zavedena,“ uvedl Hřib. Není úplně jasné, jaký nedostatek letadel musí dopravce řešit, většina dálkových letadel je po světě uzemněna.

O zavedení přímé linky mezi Tchaj-pejí a Prahou se mluví několik let, naposledy v roce 2018. Airbus A350-900 China Airlines se objevil o víkendu v Praze, na Tchaj-wan vezl českou delegaci.

Plán na novou linku do Prahy tehdy oznámil při předání posledního Airbusu A350-900 do flotily šéf aerolinek Ho Nuan-Hsuan. Do Prahy dříve létala nákladní linka China Airlines Cargo.

Dálkové lety patří mezi segmenty nejvíce postižené krizí způsobené pandemií koronaviru. Česko má aktuálně přímé letecké spojení do Asie pouze do Dubaje, Dauhá a Soulu, linky do Číny zcela skončily.

 

Tagy China Airlines letecké spojení Česko - Tchaj-wan letiště praha praha prg TPE
23 komentářů