Hradecký dopravní podnik spouští první zahraniční linku, začne jezdit do Splitu

Předání nového vozu MAN pro DPMHK. Foto: DPMHKPředání nového vozu MAN pro DPMHK. Foto: DPMHK

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPMHK) otevírá svoji první zahraniční linku. Firma získala licenci na provoz linky do chorvatského Splitu,

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPMHK) otevírá svoji první zahraniční linku. Firma získala licenci na provoz linky do chorvatského Splitu, kam bude jezdit přes léto jednou týdně.

První tři spoje máme už plně vyprodané, linka by měla být zisková,“ řekl generální ředitel DPMHK Zdeněk Abraham.

DPMHK letos na jaře musel kvůli nedostatku řidičů částečně omezit provoz na některých městských linkách, podle Abrahama ale start nové linky neznamená, že by se podařilo nedostatek překonat, ani že by firma omezovala provoz ve městě na úkor komerční trasy. „Je to pro naše řidiče spíše zpestření, podívají se jinam. Navíc jde o dva řidiče za týden,“ dodal Abraham.

První autobus má vyjet v pátek 29. června, pojede vždy v pátek v 18.30 z Hradce Králové se zastávkami v Pardubicích a Svitavách. Zpět do Hradce Králové vyjedou autobusy z autobusového nádraží ve Splitu v sobotu ve 20.30 hodin. Trasa povede přes Slovensko a Maďarsko.

Na lince bude jezdit jeden z nejnovějších autobusů MAN, které má DPMHK ve flotile. Na palubě bude občerstvení, WC, wifi a klimatizace. Jde o autobusy, které jinak používá DPMHK pro svoji zájezdovou dopravu.
Jízdenky jsou v prodeji přes IDOS, jednosměrnou cestu lze pořídit za 1699 Kč, při nákupu minimálně čtyř jízdenek je cesta o dvě stě korun levnější.

Autobusové spojení mezi Českem a Chorvatskem letos zažívá velký rozmach, nové spoje přidaly hlavně FlixBus a RegioJet.

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK Hradec Králové - Split
4 komentáře