dkv-spojujeme

Hostem podcastu bude tento týden šéf Správy železnic Jiří Svoboda, ptejte se

Drezína EM100 pro diagnostiku železničního svršku. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářDrezína EM100 pro diagnostiku železničního svršku. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Otázky pro Jiřího Svobodu můžete psát zde v komentářích do úterního odpoledne.

Hostem nového dílu podcastu Cesty Zdopravy.cz bude tento týden Jiří Svoboda, který v březnu oslaví pět let od jmenování na pozici generálního ředitele Správy železnic.

Na dráze začal pracovat hned po maturitě jako výpravčí a železnici zasvětil celý svůj profesní život. Dnes vede organizaci, která plní funkci vlastníka a provozovatele dráhy a ve správě má téměř deset tisíc kilometrů železničních tratí. Zároveň je investorem, který má pro letošek na investice přiděleno rekordních zhruba 50 miliard korun.

Ohrozí inflace a růst cen stavebních prací připravované projekty Správy železnic? Co zvládne SŽ vybudovat s rozpočtem na rok 2023? Bude muset některé projekty přehodnotit? Jak se posouvá dopředu výstavba vysokorychlostních tratí? Jak vypadá plán elektrifikace české železniční sítě? Zapojí se Správa železnic do přípravy vodíkové infrastruktury? Proč je koordinace výluk tak často kritizovaná a co se s tím dá dělat?

Své otázky můžete psát Jiřímu Svobodovi i vy. Stačí je přidat do komentářů zde v diskusi, a to do úterního odpoledne.

Tagy Doporučeno Jiři Svoboda podcast Cesty Zdopravy.cz Správa železnic
222 komentářů