Hostem podcastu bude řidička kamionu Radka Balousová alias Amazonka Truck

Řidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka TruckŘidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka Truck

Je vyučena automechaničkou, do autoservisu ale nikdy nenastoupila a v devatenácti letech začala jezdit s dodávkou po Evropě.

Radka Balousová je kamioňačka, která zaujala tisíce lidí na sociálních sítích, když začala sdílet momenty ze zákulisí své profese. Na instagramu ji jako Amazonku Truck sleduje přes 25 tisíc lidí a její youtube kanál má přes 80 tisíc pravidelných odběratelů.

Je vyučena automechaničkou, do autoservisu ale nikdy nenastoupila a v devatenácti letech začala jezdit s dodávkou po Evropě. V posledních několika letech se stala populární influencerkou, která se dělí o své zážitky z práce řidičky kamionu.

Je také moderátorkou televizního motoristického pořadu, testuje a recenzuje hlavně nové kamiony a nákladní auta. „Respekt jsem si fakt vydřela,“ řekla Radka Balousová pro Auto.cz a přidala i vysvětlení, proč se začala o zážitky s cest dělit s ostatními. „Chtěla jsem lidem přiblížit, co naše práce obnáší. Jak zápasíme s nedostatkem parkovacích míst, v jakých podmínkách musíme fungovat. A stejně tak, že kamioňáci nejsou hovada … teda, že nejsme až takový hovada.“

Řidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka TruckŘidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka TruckŘidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka TruckŘidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka TruckŘidička kamionu Radka Balousová. Pramen: Archiv Amazonka Truck

Její videa mají na internetu k půl milionu zhlédnutí. To vůbec nejsledovanější, které je pětiminutovým trailerem k videu o cestě s kamionem do Chorvatska, přesáhlo už pět milionů zhlédnutí.

Jaké jsou dnes rozdíly ve výbavě, spolehlivosti a výkonu kamionů? Jak se jezdí s kamiony a dodávkami na elektřinu? Podle jakých parametrů si člověk nový kamion vybírá? Jak se dívá na nevraživost mezi řidiči kamionů a osobáků? Jaká je podle ní budoucnost kamionové dopravy v Evropě? Proč už opustila každodenní ježdění s kamionem a věnuje se moderaci a testování nových vozů? A co je vlastně na práci řidiče/ky kamionu tak lákavého?

Otázky Radce Balousové můžete psát i vy do komentářů k tomuto článku až do pondělního večera.

Tagy Amazonka Truck kamiony podcast Cesty Zdopravy.cz Radka Balousová
22 komentářů