dkv-spojujeme

Hainan končí s netradiční linkou mezi Prahou a Bělehradem s A330

Airbus A330-200 společnosti Hainan Airlines. By Riik@mctr (Flickr) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia CommonsAirbus A330-200 společnosti Hainan Airlines. By Riik@mctr (Flickr) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Letecká společnost Hainan Airlines ukončí 26. listopadu provoz linky mezi Prahou a Bělehradem, kterou létá jako pokračování linky z Pekingu.

Letecká společnost Hainan Airlines ukončí 26. listopadu provoz linky mezi Prahou a Bělehradem, kterou létá jako pokračování linky z Pekingu. Skončí tak jedna ze dvou evropských linek, na kterou dopravci pravidelně z Prahy nasazují širokotrupé letadlo.

O konci linky jako první informoval server RoutesOnline. Dosud dva ze tří letů Hainan Airlines létají po přistání v Praze ještě do srbské metropole, odkud se vracejí v 11:45 a pak letí zpět do Pekingu v 13:35. Jde o lety v pondělí a v pátek. Nově budou všechny tři lety končit v Praze. Jde o lety podle takzvaného práva páté svobody, podobně létá z Prahy do Curychu Sichuan Airlines jako prodloužení linky z Chengdu.

Po zrušení letů do Bělehradu zůstane Airbus A330 po přistání v Praze více než osm hodin, než znovu odletí do Číny. Letový řád spojů mezi Prahou a Pekingem se nezměnil. Na trase mezi Prahou a Bělehradem dál zůstávají každodenní spoje Air Serbia.

Tagy Hainan Airlines letiště praha Praha - Bělehrad
Žádné komentáře