Nesmrtelné liberecké T3. Generální opravu dalších osmi tramvají zajistí Škoda Group

Generální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda Ekova

Repasí projde i interiér vozidel.

Společnost Škoda Ekova vyhrála zakázku na generální opravu dalších osmi tramvají Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ). Hodnota zakázky je 65,5 milionu korun. Generální oprava se týká čtyř vozů typu T3R.PLF a čtyř vozů typu T3R.PV. Vyplývá to z informací v registru smluv.

Oprava má proběhnout v letech 2024 a 2025 ve výrobním závodě Škoda Group v ostravském Martinově. Pro Ekovu jde o několikátou zakázku na opravu libereckých tramvají.

„Jednou z našich hlavních předností jsou rozsáhlé zkušenosti s modernizací. Už několikrát jsme se na vlastní kůži přesvědčili o pozitivním dopadu renovovaných vozidel na kvalitu života občanů. Nová vozidla totiž výrazně zvýší bezpečnost a udržitelnost dopravy,“ řekl Marek Herbst, Senior Vice President of Service ve Škoda Group. „Tato zakázka je již několikátá v pořadí na generální opravu vozových skříní pro Liberec. Mám radost, že se můžeme podílet na projektu, jehož cílem je vytvořit udržitelnější a zdravější systém veřejné dopravy a zároveň přinést obyvatelům Liberce lepší zážitek z cestování,“ dodal.

Smlouva na opravu a modernizaci osmi kusů tramvají typu T3 rozšiřuje původní zakázku na opravu šesti skříní tramvají T3 z roku 2022, která v Ostravě aktuálně probíhá. Generální oprava zahrnuje celou řadu činností, včetně kompletního odstrojení a otryskání kovových částí, výměny poškozených nebo zkorodovaných součástí, opravy dveřních křídel či výměny vzduchovodů. Renovací projde i interiér vozidel, ve kterém dojde ke kompletní repasi stolků, sedadel a přístrojových desek kabiny řidiče.

Liberec se dlouhodobě věnuje modernizacím a opravám starších tramvají typu T3. Na nové město nemá, priority vedení jsou dlouhodobě jinde.

Generální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaLiberecká tramvaj T3 na generální opravě ve Škodě Ekova.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLiberecká tramvaj T3 na generální opravě ve Škodě Ekova.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLiberecká tramvaj T3 na generální opravě ve Škodě Ekova.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýOprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaOprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaOprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda Ekova
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ Škoda Ekova T3R.PLF T3R.PV
85 komentářů