FlixTrain se přibližuje české hranici, začne jezdit do Drážďan

Vozy FlixTrain po modernizaci. Foto: Giulio Coscia / FlixMobilityVozy FlixTrain po modernizaci. Foto: Giulio Coscia / FlixMobility

Start v Drážďanech je pozvolný: tři vlaky týdně.

Společnost FlixMobility rozšíří od 11. dubna svůj byznys se železniční dopravou v Německu pod značkou FlixTrain.

Vyplývá to z dnes zveřejněných informací. Provoz do Drážďan bude ale zatím symbolický: třikrát týdně bude do města zajíždět vlak z Cách, resp. Kolína nad Rýnem. Vlak pojede ve čtvrtek, v pátek a v neděli ve směru do Drážďan, kde má pauzu přes noc, v pátek, sobotu a pondělí jede směr Berlín a dál na západ do Kolína nad Rýnem. Jízdní řád je k dispozici zde.

FlixMobility oznámila velké obnovení spojů i u autobusů. V případě vlaků jít o zdvojnásobení nabídky v porovnání se stávajícím jízdním řádem. „Jsme přesvědčeni, že chuť cestovat se lidem velmi rychle vrátí,“ říká spoluzakladatel FlixMobility André Schwämmlein.

FlixTrain nabízí v Německu provoz celkem čtyř linek: Berlín – Stuttgart, Hamburk – Kolín nad Rýnem – Mnichov, Lipsko/Drážďany – Berlín – Cáchy a Hamburk – Berlín – Lipsko. Firma nasazuje modernizované klasické vozy tažené lokomotivou s rychlostí do 200 km/h.

Tagy FlixMobility FlixTrain
17 komentářů