FlixTrain přidává další nové linky, poprvé pojede až do Švýcarska

FlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrainFlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrain

Linka Berlín – Basilej bude pro FlixTrain první mezinárodní.

Společnost Flix SE, která nabízí osobní železniční dopravu pod značkou Flixtrain, oznámila start dalších nových linek. Součástí expanze je i rozšíření spojení až do Švýcarska.

Tři nové linky spojí Berlín a Basilej, Berlín a Wiesbaden a Hamburg se Stuttgartem. Už v dubnu firma zavedla nové linky včetně spojení do Drážďan. Celkem bude mít v nabídce 70 různých zastávek.

FlixTrain otevře nové spojení Stuttgart – Hamburk již 19. května, trasa bude mít zastávky mimo jiné v Heidelbergu, Frankfurtu, Kasselu a Hannoveru (dopravce SVG). V provozu bude vlak šestkrát týdně. Od 2. června přidá spojení Berlín – Wiesbaden přes Braunschweig, Hildesheim a Offenbach, v nabídce jsou čtyři dny v týdnu. Dopravce této linky bude Netzwerkbahn Sachsen (NES).

Od 23. června pak nabídne svoji první mezinárodní železniční linku Berlín – Basilej. Dopravcem bude opět Netzwerkbahn Sachsen (NES). V provozu bude čtyřikrát týdně. Všechny jízdní řády jsou zde. Kromě zahájení nových spojů FlixTrain od začátku června výrazně zvýší počet jízd na trasách Mnichov – Kolín nad Rýnem – Hamburk a Hamburk – Berlín – Lipsko.

FlixTrain se v tiskové zprávě pustil do kritiky nové jízdenky, která od června nabídne neomezené cestování v regionální dopravě za 9 eur. „Hrozí, že budou zcela přeplněné vlaky po celém Německu. U nás má každý místo, může snadno uložit svá zavazadla a nemusí přestupovat – bez ohledu na to, zda cestuje do práce, na dovolenou nebo za rodinou,“ řekl André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix. Podle něj má stát v případě zájmu přesvědčit lidi k cestování veřejnou dopravu zatraktivnit její nabídku, nikoliv jednorázově dočasně zlevnit.

Tagy FlixTrain
3 komentáře