FlixBus zavádí linky do Puly a Benátek, mezi zastávky přidá Příbram

FlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraFlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Tuzemská odnož společnosti FlixBus rozšíří během května síť svých sezonních spojů do letovisek na jihu Evropy. Od poloviny měsíce začala

Tuzemská odnož společnosti FlixBus rozšíří během května síť svých sezonních spojů do letovisek na jihu Evropy. Od poloviny měsíce začala provozovat nové spojení z Prahy přes České Budějovice, Linec a Salcburk do Benátek, poslední květnový den pak spustí noční linku z Prahy do chorvatské Puly.

Autobus do Benátek bude vyrážet z metropole pětkrát týdně vždy v 8:40 (denně kromě úterý a středy), na zastávku Mestre dorazí v 19:40, o dvacet minut později bude na konečné zastávce Tronchetto. Doplní tak noční spoj, který jezdí z Drážďan přes Prahu až do Bologni.

Dopravcem na nové lince pod taktovkou FlixBusu je společnost Blue Bus, cena jednosměrné jízdenky začíná na 749 korunách. Na cestu zpět vyráží vůz v 9:40, v neděli ještě o půl hodiny dříve. Nejede v úterý a ve středu. Příjezd do Prahy je naplánován mezi 20:40 a 21:10.

Počínaje 31. květnem pak dopravce přidá spojení do Puly na jihu Istrie v Chorvatsku. Přímý spoj pojede dvakrát týdně z Prahy (Florenc, Na Knížecí), na českém území zastaví ještě v Příbrami, Písku a Českých Budějovicích. Právě Příbram je zcela nová zastávka v síti dopravce.

„Noční spoje mají tu výhodu, že za dvě noci cesty ušetříte za ubytování a ráno se probouzíte v cílové destinaci. Mezi atraktivní destinace na našem novém spoji budou bezesporu patřit kromě Puly i Umag, Rovinj nebo Portorož ve Slovinsku,“ řekla mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Autobus ve směru Pula bude z Prahy vyjíždět vždy v pátek a v neděli, opačným směrem bude startovat v sobotu a v pondělí. Čas odjezdu z Florence je 17:25, do chorvatského letoviska Umag přijede v 6:30, do Poreče v 7:15, do Rovinje v 8:00 a na konečnou do Puly dorazí v 8:50.

Pro zpáteční cestu počítá FlixBus s odjezdy každou sobotu a pondělí ve 21:00 z Puly, ve 21:50 z Rovinje, ve 22:35 z Poreče a ve 23:20 z Umagu. Příjezd do Prahy je naplánován na 12:25. Nové spojení mezi Prahou a Pulou je již v prodeji, cena aktuálně činí 879 korun. Nová linka do Puly doplňuje další přímé spoje FlixBusu z Česka do Chorvatska, například do Rijeky, Splitu či Záhřebu.

Praha – Pula: Praha – Příbram – Písek – České Budějovice – Linec – Salcburk – Terst – Koper – Portorož – Umag – Poreč – Rovinj – Pula

Praha – Benátky: Praha – České Budějovice – Linec – Salcburk – Villach – Udine – Benátky

Tagy Benátky Chorvatsko FlixBus Pula
18 komentářů