FlixBus vlaky neporazil. Končí s vnitrostátními autobusy ve Švýcarsku

Dálkový autobus Setra v barvách Eurobusu. Foto: EurobusDálkový autobus Setra v barvách Eurobusu. Foto: Eurobus

Po roce a půl přestala společnost FlixBus nabízet jízdenky na vnitrostátní autobusové spoje ve Švýcarsku. Důvodem je slabá poptávka po

Po roce a půl přestala společnost FlixBus nabízet jízdenky na vnitrostátní autobusové spoje ve Švýcarsku. Důvodem je slabá poptávka po cestách autobusem v zemi, která má nejvyšší podíl cest vlakem na světě.

O konci FlixBusu na vnitrostátních linkách ve Švýcarsku informovala jako první švýcarská agentura SDA – Keystone.  Pro FlixBus linky provozovala švýcarská společnost EuroBus, která držela i licenci.

FlixBus a EuroBus nabízely ve Švýcarsku celkem tři vnitrostátní linky. Švýcarské ministerstvo dopravy už zrušilo koncese na tři linky. V rezervačním systému FlixBusu už linky nejsou. Podle EuroBusu sice počet cestujících rostl, ale poptávka zůstala hluboko pod očekáváním. Šéf firmy Roger Müri současně kritizoval podmínky, které autobusová doprava mimo objednávku státu či kantonů ve Švýcarsku má.

EuroBus měl s rozvojem autobusové dopravy ve Švýcarsku velké plány, nakonec ale narazil. Linky spojovaly Chur se Sionem, Curych s Luganem se zajížďkou přes Basilej a Sankt Gallen s Ženevou. I když konkurovaly cenou, dobou jízdy vůbec ne.

Mapa sítě Eurobus/Flixbus ve Švýcarsku. Foto: Eurobus

Mapa sítě Eurobus/Flixbus ve Švýcarsku. Foto: Eurobus

Tagy dálkové autobusy ve Švýcarsku Eurobus FlixBus
34 komentářů