FlixBus v Česku loni rostl o 30 procent, plánuje přímý spoj do Španělska

Autobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBusAutobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBus

Autobusová společnost FlixBus přepravila loni na tuzemských linkách a linkách mezi Českou republikou a zahraničím 3,5 milionu cestujících, což je

Autobusová společnost FlixBus přepravila loni na tuzemských linkách a linkách mezi Českou republikou a zahraničím 3,5 milionu cestujících, což je o 30 procent meziročně více. Autobusové nádraží Praha Florenc řadí mezi své nejvytíženější evropské uzly.

„Kromě nových zahraničních destinací na přímém spoji z Česka jsme v loňském roce propojili i česká regionální města se zahraničím,“ uvedl ředitel českého FlixBusu Pavel Prouza. Jmenoval například spojení Hradce Králové a Náchoda s polskými městy Katovice a Krakov nebo Zlína se Žilinou a Mnichovem.

Zelené autobusy jezdící v režii FlixBusu aktuálně staví v českých městech na šedesátce zastávek. Mezi zahraniční destinace dostupné na přímém spoji z České republiky FlixBus v roce 2019 přidal například Oděsu, Umaň a Lvov na Ukrajině, Sarajevo a Visoko v Bosně a Hercegovině, Rotterdam v Nizozemsku, Antverpy v Belgii nebo německá města Koblenz, Mohuč a Fürth.

Během letošního jara chce firma podle Prouzy rozšířit sezónní nabídku spojů na jih Evropy. Chystá například nové přímé spojení z Prahy do Španělska.

Celosvětově dopravní sítě FlixMobility, kam spadají především autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain, využilo 62 milionů cestujících, což je o oproti roku 2018 o 37 procent více. FlixBus loni vstoupil například na Ukrajinu a koupil tureckého autobusového dopravce Kamil Koç. Po severní Americe plánuje firma také vstup do jižní Ameriky.

Tagy 2019 cestující FlixBus
17 komentářů