FlixBus obnovuje sezónní linky na Istrii a do Dalmácie

Autobus FlixBus na lince Rijeka - Wroclav, ilustrační foto. Foto: Aleš PetrovskýAutobus FlixBus na lince Rijeka - Wroclav, ilustrační foto. Foto: Aleš Petrovský

Pro FlixBus bude provoz zajišťovat partnerská společnost Gumdrop.

Autobusová společnost FlixBus obnovuje tento týden dvě sezónní linky z Prahy do Chorvatska. První bude končit na Istrii v Pule, druhá v dalmatském Splitu. Pro FlixBus bude provoz zajišťovat partnerská společnost Gumdrop.

Autobus ve směru Pula bude z pražské Florence vyjíždět v 18:20 zpočátku pětkrát týdně (od středy do neděle), v období od 28. června do 3. září bude jezdit denně. Cestou zastaví na českém území v Táboře, Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. Obslouží také Linec, Salcburk, Koper, Portorož, Umag, Poreč a Rovinj. Na konečnou do Puly dojede v 9:10. V opačném směru bude vyjíždět z Puly ve 21:35, na Florenc přijede ve 12:55.

Linka na dalmatské pobřeží bude zpočátku v provozu čtyřikrát týdně (od čtvrtka do neděle), od 22. června do 18. září pak každý den. První spoj vyjede z Prahy 18. května, z Florence bude vyjíždět v 16:50. Dalšími zastávkami budou Vídeň Erdberg, Štýrský Hradec, Maribor, Zadar, Biograd na Moru, Pirovac, Vodice, Šibenik a Trogir. Do Splitu autobus dorazí v 9:05. Opačným směrem se vydá ve 21:15, na Florenc přijede ve 13:45.

„Cesta do Chorvatska se od letošního ledna výrazně zjednodušila přistoupením státu do eurozóny a do Schengenského prostoru. Odpadá tak čekání na hranici,“ připomněl mluvčí české pobočky FlixBusu Tomáš Beránek.

Na „chorvatskou“ sezónu se chystá i RegioJet, který bude vypravovat vlaky z Prahy do Rijeky.

Tagy Chorvatsko FlixBus
16 komentářů