Felicia boduje v autobazarech, z jejich nabídky zmizí během měsíce

Škoda Felicia ve verzi FUN pro volný čas. Pramen: MototechnaŠkoda Felicia ve verzi FUN pro volný čas. Pramen: Mototechna

Škoda Felicia, která letos oslavila 25 let od uvedení na trh, je poněkud překvapivým hitem autobazarů, alespoň podle doby, za

Škoda Felicia, která letos oslavila 25 let od uvedení na trh, je poněkud překvapivým hitem autobazarů, alespoň podle doby, za jak dlouho se prodá.

Kratší dobu než Felicia zůstává v nabídce autobazarů aktuálně jen Škoda Kamiq, ukazují data z monitoringu trhu ojetých automobilů, který sestavuje mezinárodní síť autocenter AAA Auto. V něm se zaměřil největší prodejce ojetých vozů v Česku na průměrný počet dní, jak dlouho auto zůstane v nabídce autobazaru.

Vítězem žebříčku je nové SUV Škoda Kamiq, které najde kupce po 30 dnech. Hned na druhém místě se ale možná poněkud překvapivě umístila Škoda Felicia.

Ta je i po 25 letech stále jedním z nejžádanějších modelů, do rukou nového majitele se podle průzkumu AAA AUTO dostává už za 32 dnů.

„Patří mezi nejžádanější ojetiny i díky levným náhradním dílům, některé obzvlášť dobře zachovalé kusy navíc mohou za pár let aspirovat na kategorii veteránů, a tím také zajímavě zvýšit svou hodnotu,“ říká Martin Houška z AAA Auto.

Žebříček potvrzuje i oblibu vozů Dacia nejen na trhu nových vozidel: Dokker, oblíbený zejména řemeslníky, je podle rychlosti prodeje na třetím místě.

Žebříček modelů aut podle průměrné doby v nabídce

1.

Škoda Kamiq

30

2.

Škoda Felicia

32

3.

Dacia Dokker

37

4.

Peugeot 306

38

5.

Mercedes GLK

39

6.

Mazda CX-7

40

7.

Peugeot 406

40

8.

Volvo S40

40

9.

Peugeot 106

40

10.

VW CC

41

Tagy AAA Auto Škoda Felicia trh ojetých vozidel
20 komentářů