Expanze hladoletů. Lufthansa, Swiss a Austrian Airlines ruší bezplatné občerstvení

Airbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště Praha

Cestující budou mít větší výběr občerstvení, vysvětluje změnu Lufthansa.

Alespoň malý kelímek vody či mikrobageta zdarma bude od příštího roku na palubách leteckých společností v Evropě opět vzácnější podívanou. Tři dopravci skupiny Lufthansa Group skončí s nástupem letního letového řádu s bezplatným občerstvením a budou nápoje a jídlo na palubě prodávat.

Lufthansa, Swiss a Austrian Airlines to dnes oznámily v tiskové zprávě. Aerolinky tak následují vývoj v oboru, kde se placené občerstvení stalo již standardem. Změna se týká letů v ekonomické třídě na krátké a středně dlouhé trasy. U dálkových letů má být servis dále zachován.

Podobně jako jiní dopravci vysvětluje i Lufthansa omezení občerstvení jako krok, na kterém cestující vydělají. Podle Lufthansy se tím rozšíří nabídka vysoce kvalitních nápojů a jídla. Stejný koncept ve skupině již využívají Eurowings a Brussels Airlines.

„Naše nabídka v ekonomické třídě neodpovídá vždy očekávání našich zákazníků,“ uvedla Christina Foerster, členka představenstva Lufthansy. Podle ní jde o krok, který reaguje na požadavky zákazníků.

Dopravci zatím nezveřejnili své nové palubní menu, podle Lufthansy bude kladen důraz na to, aby šlo o čerstvé věci. K jeho zavedení dojde postupně od jara příštího roku, začne nejprve na palubě Austrian Airlines. Není jasné, zda se konec bezplatného servisu týká i tradiční čokoládky rozdávané na palubě letadel Swiss.

Tagy Austrian Airlines Buy on board Lufthansa Lufthansa Group občerstvení v letadle Swiss
82 komentářů