AirBaltic propojí svoji síť s Emirates přes Dubaj

Airbus A220-300. Foto: airBalticAirbus A220-300. Foto: airBaltic

Emirates se díky dohodě otevřou pobaltské trhy, airBaltic může nabídnout spojení s přestupem v Dubaji.

Lotyšská letecká společnost airBaltic získala důležitého a renomovaného spojence pro své lety. Emirates a airBaltic uzavřely dohodu o codesharovém partnerství. Emirates by měla spolupráce více otevřít trhy v Pobaltí, airBaltic pak prodloužit nabídku letů dál zejména do jihovýchodní Asie.

Společnost Emirates umístila svůj kód „EK“ na linkách airBaltic mezi Dubají a Rigou, Rigou a Tallinnem, Rigou a Vilniusem a Rigou a Helsinkami (Finsko). Kód „BT“ aerolinky airBaltic bude umístěn na letech Emirates mezi Dubají a Bangkokem (Thajsko) a Dubají a Jakartou (Indonésie).

„Toto partnerství poskytne našim zákazníkům přístup do nových destinací v regionu Baltského moře. Stejně tak se globální letecká síť Emirates otevře cestovatelům v této oblasti,“ uvedl Adnan Kazim, obchodní ředitel Emirates. „Emirates je letecká společnost nabízející spojení do celého světa, máme proto velkou radost, že můžeme oznámit nové partnerství, které doplní přímé lety mezi Rigou a Dubají, jež byly zahájeny letos v září. Našim cestujícím se tak otevřou dveře do dalších nových destinací v Asii, Austrálii a dále,“ dodal Martin Gauss, prezident a výkonný ředitel airBaltic.

Tagy airBaltic codeshare emirates
6 komentářů