Eurowings a Brussels Airlines odchází v Praze od Menzies k Czech Airlines Handling

Airbus A320 společnosti Eurowings v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 společnosti Eurowings v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecké společnosti Eurowings a Brussels Airlines patřící do Lufthansa Group změní od října poskytovatele komplexních handlingových služeb na pražském Letišti

Letecké společnosti Eurowings a Brussels Airlines patřící do Lufthansa Group změní od října poskytovatele komplexních handlingových služeb na pražském Letišti Václava Havla. Od Menzies přechází k Czech Airlines Handling (CSAH), společnosti patřící do skupiny Letiště Praha.

Brussels Airlines se vrací do portfolia zákazníků CSAH po téměř deseti letech,“ řekla mluvčí CSAH Kateřina Pavlíková. Podle ní firma v minulosti poskytovala své služby i předchůdci Eurowings – společnosti Germanwings. „CSAH kontrakt vyhrálo také díky dlouhodobě vysoké kvalitě poskytovaných služeb pro jiné dopravce ze skupiny Lufthansa,“ dodala Pavlíková. Od října tak budou všechny lety skupiny Lufthansa v Praze odbaveny společností CSAH.

Letecká společnost Eurowings provozuje z Letiště Václava Havla Praha dvě přímé linky do Německa, konkrétně do Kolína nad Rýnem a do Düsseldorfu. Nasazuje na ně letadla typu Airbus A320 Family nebo případně Bombardier Dash 8-400Q. Brussels Airlines nabízí cestujícím pravidelné spojení mezi Prahou a Bruselem několikrát denně letadlem typu Airbus A320 Family nebo Bombardier CRJ-900.

CSAH se musel loni vypořádat s odchodem svého největšího zákazníka. České aerolinie před rokem přešly právě k Menzies. Firmě se ale podařilo výpadek z velké části nahradit novými zákazníky. Aktuálně má v portfoliu více než čtyřicet dopravců. Letos získala kromě nových firem z Lufthansa Group zakázky pro Belavii, Pegasus Airlines, American Airlines a kazašské SCAT Airlines.

Tagy Brussels Airlines CSAH Czech Airlines Handling Eurowings
8 komentářů