Ethiopian Airlines chtějí létat do východní Evropy, vybírají mezi Prahou a Varšavou

Premiéra Airbusu A350 Ethiopian Airlines v Praze v roce 2019. Zdroj: Facebook.com - Letiště PrahaPremiéra Airbusu A350 Ethiopian Airlines v Praze v roce 2019. Zdroj: Facebook.com - Letiště Praha

Jednání s etiopským dopravcem potvrdilo deníku Zdopravy.cz i pražské letiště.

Letecká společnost Ethiopian Airlines plánuje svou expanzi v Evropě. Prioritou jsou pro ni nové destinace v Německu, především Mnichov a Berlín. Spojení z Addis Abeby do Mnichova by mohla spustit ještě letos, vše závisí na příslušných souhlasech. Do Berlína již v minulosti létala.

Etiopský národní dopravce se však chce zaměřit také na východní Evropu. Podle polského serveru Pasazer.com uvedl obchodní ředitel Ethiopian Airlines Lemma Yadecha Gudeta, že společnost chce do desíti let rozšířit svou síť o nejdůležitější destinace ve východní Evropě. Aktuálně probíhají analýzy a posuzování, jestli zvolí Varšavu, nebo Prahu.

Deníku Zdopravy.cz potvrdila jednání s Ethiopian Airlines tisková mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Na Ruzyni už se letadla Ethiopianu ukázala také v minulých letech, kdy mimořádně zajišťovala vybrané dovolenkové lety pro české turisty.

Ethiopian Airlines jsou největší leteckou společností v Africe. Spuštění přímé linky by mohlo výrazně usnadnit cesty z Česka do řady afrických států.

Premiéra Airbusu A350 Ethiopian Airlines v Praze v roce 2019.
Zdroj: Facebook.com - Letiště Praha Vodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A350-900 Ethiopian Airlines po přistání v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / flyrosta.com
Tagy ET ETH Ethiopian Airlines letiště praha Letiště Varšava praha prg varšava WAW
69 komentářů