Do Prahy se vrací A350 Ethiopian Airlines, Smartwings si letadlo pronajmou na linku do Burgasu

Vodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comVodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Podle rezervačního systému by se letadlo mělo objevit v Praze nejméně třikrát.

Letový provoz v Praze čeká po koronavirové pauze zpestření v podobě nasazení letadla Airbus A350-900 na pravidelné linky české společnosti Smartwings. Již tuto neděli se letadlo afrického dopravce objeví na lince z Prahy do Burgasu.

„Z důvodu posílení kapacity na letní sezónu si Smartwings opět pronajmou jedno z nejmodernějších letadel Airbus A350- 900 s kapacitou 343 cestujících,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. S nasazením letounu Smartwings počítají podle údajů v rezervačním systému nejméně třikrát, pokaždé v neděli.

První let je naplánován již na tuto neděli, půjde o QS1178 s odletem z Prahy. Letadlo přiletí z Frankfurtu. Ethiopian Airlines s letadlem přilétají v neděli ráno z Addis Abeby do Frankfurtu a odlétají až v neděli večer, takto letoun využijí více.

Podobná spolupráce proběhla v roce 2019, kdy si Smartwings pronajaly A350 několikrát pro lety na Krétu. Žádný dopravce aktuálně s A350 na pravidelné lince v Praze nelétá.

Tagy A350 A350-900 Airbus A350 Ethiopian Airlines PRG-BOJ smartwings
49 komentářů