Enyaq. Škoda Auto odhalila název pro své první SUV, které pojede jen na baterie

Nový název modelu Škoda Auto. Foto. Škoda AutoNový název modelu Škoda Auto. Foto. Škoda Auto

Do seznamu modelů Škody Auto přibude letos nový název. Automobilka představila nové jméno pro svůj první vůz kategorie SUV, který

Do seznamu modelů Škody Auto přibude letos nový název. Automobilka představila nové jméno pro svůj první vůz kategorie SUV, který bude čistě na elektrický pohon.

Nový název automobilka představila v tiskové zprávě. Název Enyaq má písmenem E symbolizovat elektromobilitu, Q je pak charakteristickým písmenem pro vozy SUV ze Škody Auto (Kodiaq, Karoq, Kamiq).

Podle automobilky je jméno odvozeno z irského slova „enya“, které znamená „zdroj života“. Samotné slovo enya pochází z původního irského slova „eithne“ a lze je volně přeložit jako „esence, duch, princip“. Nové jméno se vyslovuje stejně, jako se píše.

Nový model má být postaven na koncernové platformě MEB, automobilka ho chce představit ještě letos. Do konce roku 2022 chce společnost prezentovat celkem deset čistě elektrických modelů. Do roku 2025 mají představovat čtvrtinu všech prodejů.

Automobilka uvedla, že do vývoje elektrifikovaných modelů a do rozšiřování uceleného a vzájemně propojeného ekosystému pro moderní a ekologická řešení mobility investuje dvě miliardy eur.

Prvním čistě elektrickým vozem Škody je model Citigoe iV.

Tagy Enyaq Škoda Auto
27 komentářů