Emirates zruší druhou linku z Prahy do Dubaje

Boeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates zruší od června příštího roku druhou linku mezi Prahou a Dubají. Linka EK137/138, na kterou nasazoval dopravce

Letecká společnost Emirates zruší od června příštího roku druhou linku mezi Prahou a Dubají. Linka EK137/138, na kterou nasazoval dopravce Boeing 777-300ER, začala létat loni v červenci, pak její provoz Emirates částečně utlumily. Po dalších chystaných škrtech v letovém řádu skončí příští rok úplně.

Vyplývá to z oznámení, které poslala letecká společnost prodejcům letenek, Emirates informaci potvrdily. Letenky na tyto lety již zmizely z rezervačního systému. V provozu zůstane nadále linka provozovaná Airbusem A380, Emirates dál budou nabízet i lety flydubai. V oznámení firma píše o optimalizaci.

„Rozhodnutí bylo učiněno na základě pravidelného vyhodnocování našeho provozu, cílem je zajistit optimální využití naší flotily. Emirates se omlouvají za způsobené nepříjemnosti. Závazek vůči České republice budeme i nadále plnit každodenními lety EK 139 a EK140, které budou obsluhovány letouny A380. Cestující si také mohou rezervovat další možnosti letů z Prahy a zpět prostřednictvím našeho partnera letecké společnosti flydubai. Pasažéři, kterých se tato změna bude týkat, budou přebookováni na alternativní lety. Také se dotčeným cestujícím doporučuje, aby se ohledně změn obrátili na svou cestovní kancelář a požádali ji v případě potřeby o pomoc,“ uvedla firma v prohlášení. 

Pro cestující to znamená při cestách přes Dubaj dál do světa v řadě případů delší čas na přestup nebo přílet v nepříliš atraktivní hodinu do Dubaje. Zrušením večerního letu Emirates z Prahy dojde také k posunu linky flydubai do jeho časů, dosud létá flydubai z Prahy ráno. Podobnou změnu letového řádu provedly aerolinky letos v zimě.

Oznámení přichází jen krátce poté, co deník Zdopravy.cz informoval o poloprázdných letadlech mezi Prahou a Dubají. Emirates už dříve oznámily rušení části letů v následujících měsících.

Tagy emirates omezení linky Praha - Dubaj Praha - Dubaj Top
42 komentářů