Do Dubaje poloprázdným letadlem. Lety do emirátů nejsou plné ani ze 60 %

A380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: EmiratesA380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: Emirates

Loni v červenci zavedená druhá frekvence Emirates na trase mezi Prahou a Dubají nepřinesla dopravci ze Spojených arabských emirátů mnoho

Loni v červenci zavedená druhá frekvence Emirates na trase mezi Prahou a Dubají nepřinesla dopravci ze Spojených arabských emirátů mnoho nových zákazníků. Deník Zdopravy.cz obsazenost spočítal z dat o počtu cestujících do Dubaje, kterou zveřejňuje Letiště Praha a celkové nabízené kapacitě.

Vzhledem k tomu, že přes léto z Prahy do Dubaje nelétají české Smartwings, obsazenost státních Emirates a flyDubai jde jednoduše spočítat díky statistikám Letiště Praha. Podle nich letos v červnu na letech mezi Prahou a Dubají odbavili celkem 34 553 cestujících, což je v porovnání s červnem 2018 nárůst zhruba o desetinu.

Loni v červnu ještě nelétala druhá linka z Prahy do Dubaje, tu Emirates přidaly loni od 1. července. Později její provoz na několik měsíců přerušily. To, že obsazenost letadel do Dubaje není ideální, ukazují i plánované škrty v letech na září a říjen.

Emirates a flydubai mezi Prahou a Dubají nabízely v červnu tam i zpět za měsíc 58 670 míst (Emirates zrušily v červnu celkem osm letů druhé linky), průměrná obsazenost tak přesahuje jen lehce 58 %, což je na letectví vysoce podprůměrné číslo. Důvodů klesajícího zájmu může být více: nová konkurence Air Arabia na lince do Šardžá, vzdáleného od Dubaje jen kousek i klesající zájem českých turistů o cesty do Dubaje.

Tagy emirates flydubai Praha - Dubaj Top
51 komentářů