Emirates získaly povolení pro lety mezi Evropou a Mexikem, ohlásily výrazný nárůst zisku

Boeing 777-200 LR společnosti Emirates. Foto: EmiratesBoeing 777-200 LR společnosti Emirates. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates získala měsíc před plánovaným startem povolení od mexických úřadů na novou linku mezi Barcelonou a Mexikem. O

Letecká společnost Emirates získala měsíc před plánovaným startem povolení od mexických úřadů na novou linku mezi Barcelonou a Mexikem. O povolení informoval dubajský server Arabian Business.

Ještě před několika týdny mexické úřady s udělením povolení váhaly, nakonec ale provoz linky podle pravidla takzvané páté svobody (umožňuje let mezi dvěma zeměmi mimo sídlo aerolinky, pokud jde o součást linky ze země sídlící aerolinky, v případě této jde o linku z Dubaje do Barcelony) povolily.

Proti lince bylo zejména Aeromexico, v kterém má podíl i americká společnost Delta Air Lines. Vztahy amerických dopravců s Emirates nejsou dlouhodobě příliš dobré, americké straně se nelíbí linky otevřené podle pravidla páté svobody mezi Evropou a USA. Aeromexico už v reakci na vstup Emirates přidalo lety na lince z Barcelony do Mexika.

Novou linku spustí Emirates 9. prosince. Létat bude každý den s Boeingem 777-200LR v konfiguraci 38 míst v byznys třídě a 264 v ekonomické. Letadlo pojme až 14 tun dodatečného nákladu, čímž otevírá mexickému obchodu s avokády, mangem, autodíly, zdravotnickými potřebami a dalším artiklem cestu ke globálním trhům. Nákladní letecká společnost Emirates SkyCargo létá do Mexico City a zpět již od roku 2014 a v posledním roce na této trase přepravila více než 22 500 tun nákladu. Odlet z Barcelony má naplánovaný v 9:55 a v 19.40 zpět.

Emirates tento týden současně oznámily své pololetní výsledky hospodaření. Celá skupina zaznamenala růst zisku o 8 % na 1,2 miliardy dirhamů. Samotné aerolinky zaznamenaly růst zisku o 282 % na 862 milionů dirhamů při klesajících výnosech o 3 %. Počet cestujících klesl o 2 % na 29,5 milionu.

Tagy Aeromexico BCN emirates MEX
14 komentářů