Emirates spouští druhou frekvenci na letech do Prahy

Úsměv je na místě, letectví se daří. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářÚsměv je na místě, letectví se daří. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Po osmi letech od spuštění linky Praha – Dubaj navyšuje letecká společnost Emirates výrazně nabídku na letech z české metropole.

Po osmi letech od spuštění linky Praha – Dubaj navyšuje letecká společnost Emirates výrazně nabídku na letech z české metropole. Dneškem počínaje spouští na lince druhou frekvenci. Zajišťovat ji bude letadlo Boeing 777-300ER pro 360 cestujících; osm míst bude v první třídě.

Odlet nové linky z Dubaje je naplánován vždy na 15:30 s příletem do Prahy v 19:55 místního času. Zpáteční let bude startovat ve 21:35 a na dubajské letiště dosedne v 5:30. „Nová linka není překvapením a přichází právě včas, aby Čechům o prázdninách usnadnila přestupy na cestách do Asie nebo Austrálie, dá ale větší svobodu volby i těm, kteří zvolí Dubaj jako svou cílovou destinaci. Na linkách Emirates zatím letos vede mezi destinacemi právě Dubaj, za kterou následují Kolombo na Srí Lance, thajský Bangkok, indonéský Denpasar a Maledivy,“ uvedl ředitel letenkového portálu Letuška.cz Josef Trejbal. Nově se zlepší dostupnost například Ho Či Minova města, Phuketu nebo Aucklandu.

Nový let doplňuje již existující spoj Emirates provozovaný Airbusem A380, který denně odlétá z Dubaje v 8:35 a přistává v Praze ve 13:00. Následně odlétá z Prahy v 15:55 a přistává v Dubaji ve 23:50. Celková denní kapacita na obou spojích Emirates bude nově činit 876 míst.

Mezi Prahou a Dubají operují ještě flydubai a SmartWings. Dubaj patří dlouhodobě mezi destinace, kam se z Prahy létá nejvíce, nicméně květen naznačil, že poptávka nemusí růst věčně. Počet cestujících meziročně klesl o desetinu.

Tagy Boeing 777 dubaj emirates praha
Žádné komentáře