Pasazer.com: LOT bude létat s Boeingy 777 po Singapore Airlines

Boeing 777-200 společnosti Singapore Airlines. Foto: Singapore AirlinesBoeing 777-200 společnosti Singapore Airlines. Foto: Singapore Airlines

Polská letecká společnost LOT Polish Airlines má do své flotily nově zařadit trojici Boeingů 777 po Singapore Airlines. Uvedl to

Polská letecká společnost LOT Polish Airlines má do své flotily nově zařadit trojici Boeingů 777 po Singapore Airlines. Uvedl to polský server věnující se letecké dopravě Pasazer.com. LOT informaci nepotvrdil ani nevyvrátil.

Pasazer.com se odvolává na své zdroje. Singapore Airlines v poslední době díky pořízení nových letadel A350 a Boeing 787 výrazně mění flotilu a řadu letadel typu 777 vyřazují. Není ale jasné, o jaký typ 777 půjde. Podle serveru Rynek Lotniczny o 777-200ER, které jsou nyní ve vlastnictví leasingové společnosti Boeing Capital Corporation. Pronájem má být na tři roky.

LOT ve svém vyjádření uvedl, že sleduje dostupnost různých letadel na trhu. „Neustále sledujeme dostupnost různých modelů letadel na trhu . K mediálním spekulacím na toto téma se nebudeme vyjadřovat,“ řekl  Michał Czernicki , mluvčí LOT.Firma má aktuálně 15 dreamlinerů, letos převezme další dva.

LOT má sice svoji dálkovou flotilu postavenou na letadlech Boeing 787, nemá jich ale stále dostatek. Kvůli tomu si musí pronajímat například Airbus A340-300 od Air Belgium. Pronájem má trvat až do října letošního roku. LOT už používal Boeingy 777 v roce 2013, kdy si jeden stroj pronajal od EuroAtlantic Airways.

Tagy Boeing 777 LOT LOT Polish Airlines
30 komentářů