Emirates už mají zpět v provozu všechny Boeingy 777, do půl roku přijmou 6 000 lidí

Airbus A380 společnosti Emirates. Foto. EKAirbus A380 společnosti Emirates. Foto. EK

Emirates čekají, že v polovině příštího roku budou mít stejnou kapacitu jako před pandemií.

Letecká společnost Emirates oznámila nábor více než šesti tisíc nových zaměstnanců. Po velkém propouštění kvůli pandemii firma věří, že se už do konce roku dostane na 70 % své původní kapacity a do poloviny příštího roku do stavu před vypuknutím restrikcí.

Firma oznámila, že tímto krokem reaguje na rozvolňující se cestovní restrikce, které si vyžadují rozšíření personálních řad pilotů, palubních průvodčích, techniků i pozemního personálu. Uvolnění způsobuje podle Emirates i rostoucí poptávku po létání.

Emirates doposud obnovila 90 % své letecké sítě a je na dobré cestě k tomu, aby do konce roku 2021 dosáhla 70 % letecké kapacity, kterou disponovala před vypuknutím pandemie. Podle předsedy představenstva Emirates Group Ahmeda bin Saíd Al Maktouma ukazují poslední data velké oživení.

Naše letové operace obnovujeme velmi obezřetně v souladu se všemi nařízeními, která pozitivním způsobem ovlivňují cestování a také ekonomickou obnovu země. Díky neustále rostoucí poptávce doufáme, že se nám do poloviny roku 2022 podaří dosáhnout úrovně, na které jsme se pohybovali před vypuknutím pandemie,“ řekl Al Maktoum.

Emirates spustily globální náborovou kampaň v září tohoto roku s cílem najmout tři tisíce palubních průvodčích a 500 zaměstnanců pro zajištění letištních služeb. Vzhledem k rostoucí poptávce potřebuje letecká společnost rozšířit své řady o dalších 700 pozemních zaměstnanců v Dubaji a v rámci celé své sítě.

Kromě toho společnost dále nabízí příležitost pro 600 pilotů. V rámci současného náboru Emirates cílí také na posílení týmu inženýringu, do kterého plánuje pro svou centrálu v Dubaji přijmout 1 200 technických odborníků, leteckých inženýrů a podpůrných pracovníků. Emirates je největší světový provozovatel letounů Boeing 777 a A380, její současná flotila čítá 263 širokotrupých letounů a aerolinka má objednávku na řadu nových letounů, včetně Airbus A350, Boeing 787-9 a letounů typu Boeing 777X, aby pokryla budoucí poptávku.

Emirates mají v současnosti v provozu již všechna letadla Boeing 777-300ER. Letoun A380 je aerolinkou v tuto chvíli nasazen do 18 měst, do konce listopadu se počítá s navýšením o 65 %, čímž tento letoun bude obsluhovat 27 destinací. Do konce prosince Emirates obdrží poslední dva objednané letouny A380, aby se tak zařadily do flotily společnosti, a celkem 50 těchto letounů se k tomuto termínu vrátí do aktivní služby. Stále tak bude více než polovina A380 odstavena.

Tagy emirates
3 komentáře