Emirates příští týden přestanou létat do Prahy, nejméně čtvrt roku. Lety přeruší i Turkish Airlines

První A380 v Praze, foto: EmiratesPrvní A380 v Praze, foto: Emirates

Letecká společnost Emirates přeruší na více než čtvrt roku provoz z Prahy. Poslední let do Dubaje firma vypraví příští úterý

Letecká společnost Emirates přeruší na více než čtvrt roku provoz z Prahy. Poslední let do Dubaje firma vypraví příští úterý 24. března, dál na toto období spojení do Dubaje nebude nabízet.

Emirates to dnes oznámily svým prodejcům. Zatímco většina dopravců uzemnila provoz na neurčito či do dubna, Emirates zastavují provoz až do konce června. „V současné době lze ještě využít lety do Vídně a do Mnichova. Klientům, kteří mají rezervace na období se zrušenými lety, můžete letenky ponechat ve statusu OPEN. Platnost všech letenek byla prodloužena na 760 dní,“ uvedla firma v dopise prodejcům. Do soboty bude firma létat s A380, na zbývající lety nasadí Boeing 777-300.

Společně s Qatar Airways jsou Emirates už jediným dopravcem, který do Prahy aktuálně provozuje dálkovou linku. Qatar Airways zatím dál nabízí dva lety. Ostatní dálkové linky – do Číny a Soulu skončily buď rozhodnutím dopravce nebo z vládního zákazu.

Odpoledne oznámily konec spojení do Prahy také Turkish Airlines. Firma zastaví lety od 23. března do 17. dubna.

Podle agentury ČTK provoz na Letišti Praha klesl v posledních dnech zhruba na 30 % loňského denního průměru za březen. V dnešním letovém řádu je 55 příletů a stejný počet odletů.

Tagy dubaj DXB emirates letiště praha prg PRG-DXB
17 komentářů