Emirates přidávají další lety mezi Prahou a Dubají

Boeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comBoeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Dopravce od března nově přidává úterní frekvenci.

Letecká společnost Emirates Airline se rozhodla opět navýšit počet spojů mezi Prahou a Dubají. Od března začne létat už pětkrát týdně.

K rozhodnutí došlo jen pár dní poté, co dopravce zavedl už čtvrtou frekvenci na této trase. Nově začne létat i každé úterý. Chybět tak bude spojení jen v pondělí a ve čtvrtek.

Navýšení počtu letů vyplývá z rezervačního systému dopravce, potvrdila ho mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. „Cestující tak mohou využít další možnosti i pro cesty přes Dubaj do dalších destinací například na Blízkém východě či v Asii,“ řekla Pavlíková.

Emirates i nadále zůstávají na lince do Prahy s Boeingem 777-300ER. Návrat A380 na tuto trasu kvůli slabé poptávce není ještě aktuální.

Do Dubaje aktuálně létají ještě třikrát týdně také flydubai. Dubaj byla v lednu na druhém místě v počtu odbavených cestujících z Prahy, celkem mezi oběma letišti letělo 7 tisíc lidí.

Letiště doporučuje všem cestujícím, kteří mají aktuálně naplánovaný let, aby si vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování, a vyhnuli se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole. Cestující by se také měli informovat o všech platných opatření na letišti a na palubě letadla své letecké společnosti.

Tagy DXB emirates letiště praha prg PRG-DXB
34 komentářů