Emirates musí kvůli záplavám v Dubaji výrazně omezit provoz. Přepraví jen tranzitní cestující

Letiště v Dubaji při záplavách. Foto: Instagram.com/samchuiLetiště v Dubaji při záplavách. Foto: Instagram.com/samchui

V Dubaji během 24 hodin napršelo nejvíce za posledních 75 let.

Silná bouře a s ní spojené záplavy v Dubaji výrazně komplikují letový provoz na tamějším letišti a zejména dvou místních dopravců. Letecká společnost Emirates kvůli zrušení desítek letů přistoupila k nezvyklému kroku: v Dubaji přestala odbavovat cestující, kteří tu začínají cestu a přepraví jen ty, kteří v Dubaji přestupují. Flydubai musela zrušit desítky letů včetně spojení do Prahy.

O provozním opatření informovaly Emirates na svých sociálních sítích. Omezení platí do dnešní půlnoci. Cestující přes Dubaj se musí připravit na velká zpoždění.

„Pracujeme velmi intenzivně na obnovení kompletního provozu. Cestujícím poskytneme maximální možnou podporu,“ uvedly Emirates.

Již včera byl kvůli počasí zrušen let flydubai do Prahy. Dnešní let Emirates do Prahy je zatím plánován, již nyní je ale jasné, že odletí nejméně s dvouhodinovým zpožděním.

V Dubaji včera napršelo podle tamějšího meteorologického úřadu nejvíce srážek za 24 hodin během jednoho dne: 254,8 milimetrů. Provoz na letišti byl na necelou půlhodinu zastaven, výrazně byly omezeny přílety a desítky letů byla zrušeny.

Letiště v Dubaji přerušilo provoz kvůli záplavám

Tagy dubaj DXB emirates
11 komentářů