Smartwings změní letiště v Dubaji, DXB vystřídá DWC

Boeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings před odletem do Dubaje. Foto: Letiště PrahaBoeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings před odletem do Dubaje. Foto: Letiště Praha

Český dopravce se na Mezinárodní letiště Ál Maktúma (DWC) přesune od 31. března.

Letecká společnost Smartwings začne na svých pravidelných linkách z Prahy a Bratislavy do Dubaje létat namísto hlavního Mezinárodního letiště Dubaj (DXB) na Mezinárodní letiště Ál Maktúma (DWC). Změna vejde v platnost s nástupem letního letového řádu, tedy 31. března. Vyplývá to z rezervačního systému českého dopravce.

„Důvodem je zavedení nových restrikcí od letního letového řádu. Pro lety na Mezinárodní letiště Dubaj (DXB) jsou sloty přiděleny jen těm dopravcům, kteří na DXB operují celou letní sezónu. Smartwings do Dubaje v letních měsících nelétá,“ vysvětlila mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková.

Mezinárodní letiště Ál Maktúma, známé také jako Letiště Dubaj World Central, se nachází na jihu Dubaje a dnes slouží především nákladní dopravě či pasažérským letům z Ruska. Před pandemií bylo oblíbené rovněž u charterových či nízkonákladových dopravců. V budoucnu se má stát největším letištěm na světě.

Mezinárodní letiště Ál Maktúma v současnosti.
Zdroj: Dubai World CentralMezinárodní letiště Ál Maktúma v současnosti.
Zdroj: Dubai World CentralMezinárodní letiště Ál Maktúma v budoucnu.
Zdroj: Dubai World Central

K dopravě z letiště do Dubaje slouží autobusová linka F55, cestující doveze ke stanici metra Expo 2020. K dispozici jsou také taxíky či autopůjčovny.

Smartwings konkurují na letech z Prahy do Dubaje letecké společnosti Emirates a flydubai. Obě spojují pražské letiště s letištěm DXB a na rozdíl od Smartwings na trase létají i během letních měsíců. V Bratislavě český dopravce konkurenci na letech do Dubaje nemá.

Tagy dubaj DWC DXB Praha - Dubaj smartwings spojené arabské emiráty SW
22 komentářů