Embraerem a za 18 000. Karlovy Vary stále věří lince do Tel Avivu

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

Původně měl být na trasu nasazován Airbus A320, letenky zdražily o necelých 5 000 korun.

Karlovarské letiště se přeci jen dočká pravidelné linky do izraelského Tel Avivu. Měsíční zpoždění způsobil nízký zájem o letenky. První let by měl na letišti v Olšových Vratech přistát v úterý 25. června. Krajský úřad Karlovarského kraje to napsal v tiskové zprávě.

„Situace v Izraeli logicky příliš nepřeje cestování, o to více jsem ale rád, že i přes změnu termínu a dopravce linka skutečně létat bude. Pro karlovarské letiště je to samozřejmě dobrá zpráva, s lety již počítalo ve finančních výhledech,“ uvedl Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Proti tvrzení hejtmana jde však zájem o lety z Tel Avivu do Prahy, jelikož na trase se aktuálně létá i pětkrát denně. Česko je pro izraelské turisty jednou z mála bezpečných zemí.

Menším letadlem a dráž

Spojení má být dle dohody mezi Karlovarským krajem, letištěm a izraelským tour operátorem Overseas Travel v provozu jednou týdně, a to až do konce října. Původně plánovaného dopravce, Correndon Airlines, který měl na trasu nasadit Airbus A320 společnosti TUS Airways, však nahradí bulharský GullivAir s Embraerem E175 pro 88 cestujících.

Výrazná změna nastala také u ceny letenek, které lze koupit jen u online prodejců, jako jsou například Skyscanner. Namísto původních 13 000 korun za zpáteční letenku pro jednu osobu zaplatí nyní cestující téměř 18 000 korun. Výjimkou je první odlet z Karlových Varů, na který byla nasazena tzv. dumpingová cena 2 569 korun. Linku má využívat primárně izraelská klientela mířící do západočeského lázeňského trojúhelníku.

Přiveze turisty a výnosy s nimi spojené

„Pro Letiště Karlovy Vary je samozřejmě důležité, aby se po letech naše první pravidelná linka z Tel Avivu rozlétala. Pro budoucí rozvoj je důležité mít kromě charterů i regulérní pravidelné linky. Z pohledu přínosů pro Kraj je to společně s charterovou linkou z uzbeckého Taškentu linka, která bude zahraniční turisty a výnosy s nimi spojené do kraje přivážet,“ dodala jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Z Karlových Varů se bude letos díky cestovním kancelářím Der Touristik, Čedok a Alexandria charterově létat také do Monastiru, Burgasu, Varny, Antalye a na Rhodos a Krétu.

Tagy KLV Letiště Karlovy Vary Tel Aviv TLV
41 komentářů