El Al míří do žebříčku nejdelších letů světa, spojí Tel Aviv s Melbourne

Boeing 787-9 společnosti El Al v Tel Avivu. Foto: Adam Moreira (AEMoreira042281) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]Boeing 787-9 společnosti El Al v Tel Avivu. Foto: Adam Moreira (AEMoreira042281) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Izraelská letecká společnost El Al míří poprvé do žebříčku nejdelších deseti letů na světě. Na jaře chce zkusit přímé spojení

Izraelská letecká společnost El Al míří poprvé do žebříčku nejdelších deseti letů na světě. Na jaře chce zkusit přímé spojení z Tel Avivu do australského Melbourne. S plánovanou dobu letu 17 hodin a 45 minut by mělo jít o jeden z nejdelších letů na světě.

Plán oznámil dopravce v izraelském listu Jerusalem Post, podle kterého má jít nejprve o několik zkušebních letů. Při cestě do Austrálie má let trvat 16 hodin a 45 minut, zpět o hodinu déle. Dosud přímé spojení mezi Izraelem a Austrálií neexistuje.

Let bude delší, podobně jako u jiných letů z Izrale na východ: letadla izraelských dopravců nesmí přes vzdušný prostor Saudské Arábie, proto musí Arabský poloostrov oblétat, jako například u linky z Tel Avivu do Bangkoku.

Na lety chce nasadit El Al Boeing 787-9, který ve flotile nahradil nedávno vyřazená letadla Boeing 747. Zatím má El Al 12 z 16 objednaných dreamlinerů. Jerusalem Post upozornil, že firma testování nové linky oznámila v den, kdy představila hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí, které ukazují pokles zisku na 27 ze 42 milionů dolarů.

Firma současně představila plány na další linky pro příští rok: začne létat do Chicaga a Tokia, v Evropě do Dublinu a Düsseldorfu.

Aktuálně nejdelší lety na světě

Newark – Singapure 18:45
Auckland – Dauhá 18:20
Perth – Londýn 17:25
Auckland – Dubaj 17:20
Los Angeles – Singapure 17:00

Tagy El Al MEL Tel Aviv - Melbourne TLV Ultradálkové lety
6 komentářů