EasyJet začal se spojením Praha – Barcelona, letenky prodává jen do října

Přílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště Praha

Od zimního letového řád začnou do Barcelony létat Ryanair a Eurowings.

Letecká společnost easyJet je druhým dopravcem v Praze, který aktuálně nabízí přímé spojení s Barcelonou. Na trase tak doplní Vueling.

Easyjet bude na lince do katalánské metropole nabízet tři lety týdně: v pondělí, pátek a neděli. Na trasu nasazuje Airbus A319. Linka je zatím v provozu jen na letní letový řád, na zimu easyJet letenky neprodává.

Jde již o jedenáctou linku easyJetu v Praze, první z Prahy do Španělska. „Letos v létě jsme do své sítě přidali 17 linek našich španělských základen a Praha je právě jednou z novinek nabízených z Barcelony. Víme, že lidé chtějí létat, a my jim chceme dát možnost dostat se letecky do těch nejžádanějších destinací. Praha a Barcelona toho mají mnoho co nabídnout a my se těšíme na všechny cestující z obou měst, a to se všemi zárukami bezpečnosti a flexibility,“ řekl Javier Gándara, ředitel společnosti easyJet pro jižní Evropu.

Do Barcelony nyní denně létá Vueling. S příchodem zimního letového řádu na trase výrazně stoupne konkurence: lety chce obnovit Ryanair a nově tuto linku plánují také Eurowings.

První let easyJetu mezi Prahou a Barcelonou. Foto: Letiště PrahaPřílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště Praha
Tagy barcelona BCN easyjet letiště praha prg PRG-BCN
11 komentářů