EasyJet spustil velký nábor palubního personálu, na léto chce dalších 1 500 lidí

Přílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště Praha

Dopravce po dvou letech obnoví i nábor začínajících pilotů.

Britská letecká společnost easyJet věří, že příští letní letový řád se provoz na evropském nebi vrátí ještě více k normálu. I proto zahájila velký nábor nových posádek palubních průvodčí, brzy má následovat i hledání nových pilotů.

EasyJet oznámil nábor v tiskové zprávě. Většina volných pozic je pro základny ve Velké Británii, část ve středomořských destinacích.

Dopravce současně oznámil i obnovení programu pro začínající piloty, na počátku příštího roku vypíše pozice pro 150 pilotů. K tomu ještě v dalších týdnech zahájí nábor zkušených pilotů letadel Airbus.

„Postupně dochází k obnově leteckého provozu. Jako největší britský dopravce chceme být připraveni na příští rok a začali jsme již s nábory,“ řekl šéf easyJet Johan Lundgren. Britský dopravce je z hlavních nízkonákladových dopravců v Evropě zatím při restartu linek spíše opatrnější. Minulý týden oznámil posílení flotily ve Velké Británii o další tři letadla, základnu budou mít v Bristolu a Manchesteru.

Tagy easyjet obnovení provozu po pandemii koronaviru
5 komentářů