Dvoumiliardové zrychlení Podkrušnohorské magistrály. SŽDC začíná s modernizací u Bíliny

RegioPanter u Bíliny. Foto: František Krejčí / Pixabay.comRegioPanter u Bíliny. Foto: František Krejčí / Pixabay.com

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) může začít s modernizací dvanáctikilometrového úseku podkrušnohorské tratě z Oldřichova u Duchcova do Bíliny. Dvoumiliardová

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) může začít s modernizací dvanáctikilometrového úseku podkrušnohorské tratě z Oldřichova u Duchcova do Bíliny. Dvoumiliardová investice má zvýšit rychlost vlaků z dnešních 80 až 100 kilometrů v hodině na 120 až 145 kilometrů v hodině.

SŽDC již uzavřela smlouvu s vítězným sdružením. Zakázku vyhrálo za 1,912 miliardy Kč bez DPH sdružení firem Strabag Rail, OHL ŽS a Monzas.

Součástí zakázky je kompletní přestavba stanice Oldřichov u Duchcova, kde dojde k vybudování nových vnějších nástupišť směrem na zhlaví stanice ve směru na Bílinu. Tím se cestujícím zkrátí přístupové trasy.V Oldřichově zároveň vznikne podchod pod tratí, který propojí dvě části města.

Jde o další velkou akci SŽDC v Podkrušhohoří. Už od jara běží modernizace trati z Oldřichova do Litvínova, součástí je i elektrizace posledních dvou kilometrů trati do Litvínova, která umožní přímé vlaky z Litvínova do Ústí nad Labem.

Úsekem Oldřichov u Duchcova – Bílina začíná kompletní obnova celé tratě mezi Ústím nad Labem a Chebem.  Probíhá již modernizace stanic Řetenice, připravuje se stavba modernizace stanice Bohosudov. V některých úsecích již projektová příprava probíhá, například Kyjice – Chomutov. .

Tagy Monzas ohl žs Podkrušnohorská magistrála Správa železniční dopravní cesty Strabag Rail SŽDC Top trať 130 Ústí nad Labem - Chomutov Zvýšení traťové rychlosti v úseku Oldřichov u Duchcova – Bílina
37 komentářů