Druhá tramvaj v nových barvách PID vyjíždí. 14T má polepy ve finální podobě

Tramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPP

Oproti první tramvaji v nových barvách došlo k drobným změnám, jde již o finální verzi.

(aktualizováno 1.2. 2022ú Po Praze začne od středy jezdit již druhá tramvaj v nových barvách Pražské integrované dopravy (PID). Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ukázal na svém facebookovém profilu snímky z dokončeného polepu tramvaje 14T evidenčního čísla 9158. Půjde o druhou tramvaj tohoto typu v nových barvách.

Obě tramvaje se ale budou lišit: první, která vyjela loni, nebyla totiž ještě ve finální verzi nového designu. Zveřejněné snímky již ukazují konečnou podobu. „V pondělí ji v domovské vozovně Kobylisy připravíme na nasazení do provozu,“ uvedl DPP na svých stránkách. Naplánována je na zítřejší pořadí 31 na lince 3.

Už minulý týden se DPP pochlubil fotkami první tramvaje KT8D5.Rn2P v nových barvách, půjde již o lak. „V ústředních dílnách nyní realizujeme periodickou opravu tramvaje ev. č. 9079 která bude prvním kátéčkem v nových jednotných barvách PIDu,“ oznámil Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP).

Nový barevný vzhled vozidel PID navrhlo studio superlative.works tvořeného designéry Petrem Štěpánem, Bohumilem Vašákem a Mikulášem Macháčkem. Nový vzhled byl představen už předloni v září na prvním autobusu, kterým je SOR NB12 (ev. č. 3694). První tramvaj (Škoda 14T, ev. č. 9121) v nových barvách PID vyjela do pražského provozu loni v květnu. Šlo ale jen o polep, který neodpovídá finální verzi grafického manuálu.

DPP „převlékání“ vozidel do nových barev PID odhaduje u autobusů na deset let, u tramvají a souprav metra to bude ještě déle. Nová vozidla už jsou dodávána v novém laku, příkladem mohou být elektrobusy od Škody. V rámci PID i po Středočeském kraji začínají jezdit i autobusy na regionálních linkách v novém schématu, po sociálních sítí kolují i první fotky elektrické jednotky 471 CityElefant v nových barvách. Podle organizátora ROPID ale vlak ještě není hotov, představen má být na přelomu února a března.

Tramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: Daniel Šabík /DPPTramvaj 14T v nových barvách PID. Foto: MobilniTabla.cz
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp PID Pražská integrovaná doprava rebranding PID
73 komentářů