DPP zrušil soutěž na novou podobu vozů petřínské lanovky, přišel jen jeden návrh

Lanovka na Petřín. Pramen: DPPLanovka na Petřín. Pramen: DPP

Vítězný návrh se měl stát součástí dokumentace v tendru na výrobce dvou vozů lanovky.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zrušil designérskou soutěž, ze které měla vzejít podoba nových vozů lanovky na Petřín. Oznámení se objevilo ve věstníku veřejných zakázek.

„Ve stanovené lhůtě pro podání Soutěžních návrhů obdržel (zadavatel) prostřednictvím elektronického nástroje pouze jeden Soutěžní návrh. Z tohoto důvodu fakticky zanikla Soutěž mezi účastníky,“ uvedl dopravní podnik.

Soutěž vyhlásil po měsících příprav a tržních konzultací začátkem října. V listopadu pak porota vybrala z 26 týmů pět finalistů.

Jejich úkolem bylo navrhnout dva vozy lanové dráhy s kapacitou až 120 cestujících (minimum je dnešních 100 míst), a to karoserie i interiéru. Samotný návrh měl být podle zadání „nadčasovým, moderním a inovativním řešením, respektujícím trendy veřejné dopravy 21. století a v neposlední řadě genia loci i fakt, že se jedná o jednu z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších dominant Prahy“.

Vítězný návrh se měl stát součástí dokumentace v tendru na výrobce dvou vozů, jejichž minimální životnost má být 25 let. Dopravní podnik podle sdělení šéfa komunikace Daniela Šabíka vypíše designérskou soutěž znovu.

Tagy dpp Lanovka Petřín
20 komentářů