DPP začal prodávat respirátory za desetikorunu, nabízí je na 40 místech

Prodej respirátorů na přepážkách DPP. Foto: DPPProdej respirátorů na přepážkách DPP. Foto: DPP

Počet respirátorů na osobu je omezen, Praha chce prodejem v síti MHD přispět k větší ochraně cestujících.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal cestujícím prodávat respirátory s filtrační účinností nejméně 94 %. Chce tím zabránit šíření pandemie v MHD a současně umožnit snadný nákup pro případ, že se například cestujícím respitátor poškodí nebo ho zapomenou.

V prodeji jsou na celkem 40 místech v síti MHD ve střediscích dopravních informací DPP nebo na předprodejních místech ve vestibulech metra ve vybraných stanicích. Prodejní místa jsou označena speciální samolepkou. Cena jednoho respirátoru je 10 korun.

Pohodlné poskytnutí dostupných respirátorů pro všechny je dalším z kroků pro bezpečnou MHD, díky kterému budou moct cestující při cestě chránit sebe i ostatní. Do všech vestibulů stanic pražského metra jsme také nainstalovali 120 dávkovačů s desinfekcí na vodní bázi o objemu 800 ml. Od jara pokračujeme v důkladném každodenním čistění a dezinfikování celé flotily DPP, pravidelně otíráme veškerá madla, tlačítka i tyče. Zvýšili jsme také koncentraci používaných mycích a dezinfekčních prostředků a budeme v tom pokračovat i nadále,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

Respirátory jsou určeny pro osobní potřebu cestujících v pražské MHD, proto je budeme každému cestujícímu prodávat v omezeném počtu na osobu,“ dodal Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Místa s prodejem respirátorů

Předprodejní místa v metru:
◦ Linka A – Nemocnice Motol, Bořislavka, Dejvická, Můstek, Náměstí Míru, Strašnická, Želivského, Skalka, Depo Hostivař
◦ Linka B – Zličín, Luka, Hůrka, Smíchovské nádraží, Anděl, Karlovo náměstí, Můstek, Florenc, Palmovka, Vysočanská, Rajská zahrada, Černý Most
◦ Linka C – Letňany, Ládví, Kobylisy, Nádraží Holešovice, I. P. Pavlova, Vyšehrad, Kačerov, Roztyly, Háje

Devět středisek dopravních informací DPP ve stanicích metra Anděl, Hradčanská, Můstek, Nádraží Veleslavín, na dvou místech na Hlavním nádraží, v Terminálu 1 a 2 na Letišti Václava Havla Praha a na Magistrátu hl. m. Prahy

Centrální dispečink DPP, v ulici Na Bojišti 5, Praha 2 na přepážce prodeje jízdného

Přehled aktuálních otevíracích dob jednotlivých prodejních míst cestující naleznou na webu DPP na adrese.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp opatření kvůli koronaviru praha respirátory
10 komentářů