dkv-spojujeme

DPP si pospíšil s opravou, tramvaje pustí na Národní třídu už od úterý

Tramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.euTramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.eu

Výluka tramvajového provozu na páteřní trati mezi Lazarskou a Újezdem v Praze nebude tak dlouhá, jak se původně předpokládalo. Dopravní

Výluka tramvajového provozu na páteřní trati mezi Lazarskou a Újezdem v Praze nebude tak dlouhá, jak se původně předpokládalo. Dopravní podnik (DPP) si pospíšil s výměnou popraskaných kolejnic v oblouku na křižovatce ulic Spálená a Národní a tramvajový provoz sem vpustí už půl hodiny po půlnoci na úterý. V pátek přitom bylo oznámeno, že výluka potrvá do pátku, možná déle.

„Díky mimořádnému pracovnímu nasazení dělníků a velikému pochopení dotčených orgánů MHMP, Prahy 1 a v neposlední řadě integrovaného záchranného systému proběhly nezbytné práce rychle a efektivně. Proti předpokládanému harmonogramu budou práce ukončeny výrazně dříve,“ uvedl vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje Miroslav Penc. Podle něj došlo k poškození vlivem silného provozu, který je v místě nadprůměrný i v evropském měřítku.

Závada spočívala v nevratném poškození kolejnic v podobě vícečetných počínajících lomů, které již neumožňovaly jiný opravný zásah. Proto musely být kolejnice vyměněny. Pro linky tramvají platí výlukový jízdní řád. Například páteřní linka číslo 9 je v úseku Sídliště Řepy – Anděl – Újezd nahrazena linkou číslo 32, v úseku Spojovací – Hlavní nádraží – Lazarská je nahrazena linkou číslo 39.

Tagy dpp kolejnice MHD Národní oprava praha Spálená výluka
13 komentářů