DPP poslal dvě tramvaje T3 na opravu za 10 milionů do Ostravy, nemá lidi

Tramvaj T3 pro velkou opravu ve společnosti Ekova. Foto: EkovaTramvaj T3 pro velkou opravu ve společnosti Ekova. Foto: Ekova

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se rozhodl nechat několik let odstavené tramvaje T3 opravit v Ostravě. Se společností Ekova

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se rozhodl nechat několik let odstavené tramvaje T3 opravit v Ostravě. Se společností Ekova Electric, která patří Dopravnímu podniku Ostrava, uzavřel smlouvu na opravu dvou tramvají za deset milionů korun.

Vyplývá to z kontraktu zveřejněného v registru smluv. Ekova má opravit vozy číslo 8042 a 7269 v rozsahu prohlídky vyššího stupně. „Jde o tramvaje, které plánujeme nasazovat na nostalgickou linku 23,“ řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. Smlouva uvádí, že jde o pilotní projekt oprav tramvají T3. „Pilotní je tento projekt v tom, že si tyto dva vozy necháme opravit jinde než u nás, v tomto případě ve společnosti Ekova Electric. Rozsah prací na těchto vozech je totiž tak zásadní, že by vázal příliš mnoho nedostatkových profesí, které potřebujeme prioritně na provádění standardních prohlídek ostatních tramvají,“ dodala Řehková.

„Oba vozy projdou celkovou opravou, která má za cíl uchovat alespoň některé prvky vizuální podoby tramvají tak, aby odpovídaly době jejich vzniku. Oba vozy se zpět do DPP vrátí za 11 měsíců,“ uvedla Ekova v tiskové zprávě. Jde o tramvaje, které pro svůj stav už dva roky nejezdí.

Ekova pro DPP nedávno opravila i tramvaje T2R, které DPP koupil z Liberce.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Ekova Electric historická linka 23 T3
3 komentáře