DPP objednal u SOR Libchavy dalších 190 autobusů za více než miliardu korun

Autobus SOR NB12. Foto: Šjů/Wikimedia CommonsAutobus SOR NB12. Foto: Šjů/Wikimedia Commons

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) objednal u společnosti SOR Libchavy dalších 40 kloubových autobusů a 150 klasických dvanáctimetrových autobusů

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) objednal u společnosti SOR Libchavy dalších 40 kloubových autobusů a 150 klasických dvanáctimetrových autobusů pro městskou dopravu.

Jde o  plnění rámcových smluv, které SOR Libchavy loni a letos u DPP získal. SOR z nových kontraktů zatím dodal 110 vozů.

Objednávka dalších autobusů vyplývá z informací v registru smluv. DPP má rámcovou smlouvu na dodávku celkem 150 kloubových autobusů SOR NB 18, 60 z nich je už dodáno, dalších 40 si nově objednal v prováděcí smlouvě za cenu 286 milionů korun bez DPH. 

Dodání celkem 40 kusů je rozplánováno v dílčích dodávkách v průběhu celého roku 2019,“ řekla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Podstatně větší objednávkou je smlouva na dodání 150 autobusů NB 12, těch si objednal DPP v prováděcí smlouvě za cenu 749 milionů korun bez DPH. Podle smlouvy má dvacet přijet do Prahy do konce letošního roku, zbytek příští rok.

DPP se SOR uzavřel loni a letos tři rámcové smlouvy, jeden z tendrů řešil několik měsíců antimonopolní úřad. DPP mohl mít dvanáctimetrové autobusy levnější, nabídku od společnosti Iveco ale vyřadil. Pokračuje tak éra autobus SOR v Praze.

Ze tří smluv už je dokončená první na částečně nízkopodlažní BN 12: všech padesát autobusů již bylo dodáno. V případě kloubových autobusů bylo dodáno 60 kusů, dodávka dvanáctimetrových NB 12 teprve začne.

Tagy autobusy pro Prahu Dopravní podnik hl. města Prahy dpp SOR BN12 SOR Libchavy SOR NB 12 SOR NB 18
7 komentářů