DPP modernizuje zabezpečení metra, v neděli nepojede metro z Holešovic do Letňan

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

Cestující na lince C pražského metra čeká v neděli celodenní výluka mezi Nádražím Holešovice a Letňany. Důvodem je modernizace zabezpečovacího

Cestující na lince C pražského metra čeká v neděli celodenní výluka mezi Nádražím Holešovice a Letňany. Důvodem je modernizace zabezpečovacího zařízení ve stanici Ládví.

Provoz bude přerušen na celý den v obou směrech. DPP během výluky zavede náhradní autobusovou (XC1) i tramvajovou dopravu (XC). V úseku Nádraží Holešovice – Kobylisy lze využít jako náhradní dopravu také tramvajovou linku 17.

Práce na výměně stávajícího zabezpečovacího zařízení DPP zahájí v sobotu v noci po skončení provozu metra. Doposud používaná technologie elektronického stavidla pochází z roku 2004 a již neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v pražském metru. Práce potrvají do pozdních nočních hodin z neděle na pondělí. Provoz metra na lince C bude plně obnoven opět od pondělí 27. července 2020. Na podzim a v příštím roce DPP zmodernizuje zabezpečovací zařízení také ve stanicích Depo Hostivař, Nádraží Holešovice a Letňany.

Kompletní seznam dopravních opatření pro výluku je na stránkách DPP.

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp linka C
9 komentářů