DPP instaluje do metra nájezdové rampy pro vozíčkáře, usnadňují nástup

Nájezdová rampa pro snadnější přístup do soupravy metra. Foto: DPPNájezdová rampa pro snadnější přístup do soupravy metra. Foto: DPP

Do konce roku budou rampy v dalších jedenácti stanicích.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) namontoval do další stanice metra nájezdovou rampu, která usnadňuje vozíčkářům vjezd do soupravy. Celkem je takto vybaveno už 25 stanic metra.

Poslední rampa je umístěna ve stanici Skalka na trase A. Instalace probíhá vždy na místě zastavení prvního vagónu soupravy. K instalaci dochází po dohodě s Pražskou organizací vozíčkářů. Rampy minimalizují rozdíl mezi výškou nástupiště a podlahou vozidla. K instalaci dochází jen na trase A a B, na trase C soupravy metra výškový rozdíl mezi podlahou vozidla a nástupištěm po zastavení automaticky vyrovnávají.

Nájezdovou rampou vybaveno celkem 25 stanic metra, z toho 8 na trase A a 17 na trase B. V případě trasy A jde o stanice Depo Hostivař, Strašnická, Muzeum, Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny, Nemocnice Motol a Skalka. Na trase B jde o stanice Zličín, Stodůlky, Luka, Hůrka, Jinonice, Smíchovské nádraží, Anděl, Karlovo náměstí, Národní třída, Můstek, Náměstí Republiky, Florenc, Palmovka, Vysočanská, Hloubětín, Rajská zahrada a Černý Most.

„Do konce roku plánujeme nájezdové rampy nainstalovat ještě v dalších 11 stanicích, a to Želivského, Flora, Jiřího z Poděbrad, Náměstí Míru, Staroměstská, Malostranská, Hradčanská na trase A a Křížíkova, Invalidovna, Českomoravská a Kolbenova. Nejbližší, kterou plánujeme v nejbližších týdnech osadit, bude stanice Křižíkova,“ řekl vedoucí oddělení komunikace DPP Daniel Šabík.

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp nájezdové rampy
43 komentářů