DPMLJ nakoupil v Olomouci tři sedmnáct let staré autobusy Solaris Urbino 18

Solaris Urbino 18 z Olomouce v Liberci v Zeleném údolí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSolaris Urbino 18 z Olomouce v Liberci v Zeleném údolí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Za tři autobusy zaplatil DPMLJ 450 tisíc korun.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) rozšířil svoji flotilu kloubových autobusů o další tři vysloužilé kusy z jiného města. Od Dopravního podniku města Olomouce koupil autobusy Solaris Urbino 18 z roku 2005.

Autobusy se již objevily v provozu. Podle registru smluv za tři kusy zaplatil liberecký dopravce celkem 450 tisíc korun. Olomoucký dopravní podnik nabízí na svých stránkách ještě další autobusy Solaris, ale v kratší dvanáctimetrové verzi. Autobusy v Liberci získaly číselné označení 474, 475 a 476.

Nákup má překrýt dobu mezi vyřazením dalších starších kloubových autobusů v Liberci a pořízením nových. Aktuálně má DPMLJ osmnáct autobusů Solaris Urbino 18, z toho deset takřka nových z podzimu 2020. Pět dopravce koupil v Plzni, tři v Olomouci. V provozu je ještě pět kloubových vozů Mercedes Benz ze Schwerinu, šestý je již odstaven. Dopravce tento týden vypsal soutěž na nákup nových autobusů, rámcová smlouva počítá s dodávkou až patnácti vozidel na stlačený zemní plyn.

Odhadovaná hodnota zakázky je 136 milionů korun. Vítěz získá rámcovou smlouvu na čtyři roky. Prvních pět vozidel chce DPMLJ odebrat v roce 2023, pět v roce 2024 a dalších pět v rámci opce případně v letech 2025 a 2026.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ Solaris Urbino 18
29 komentářů