dpp

Dopravu do Beskyd a na Slovensko omezí oprava průtahu Ostravicí, práce vyjdou na více než 90 milionů

Silnice I/56 v obci Ostravice. Zdroj: ŘSDSilnice I/56 v obci Ostravice. Zdroj: ŘSD

Rekonstrukci chce ŘSD stihnout letos, detaily upřesní před zahájením prací.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje opravu průtahu Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Silnice I/56 slouží v dotčeném úseku jako jedna z hlavních komunikací pro dopravu směřující do Beskyd a na Slovensko. Práce vyjdou předběžně na více než 90 milionů korun.

„Vysoká suma bude upřesněna po skončení probíhajícího výběru dodavatele. Rekonstrukci úseku v délce skoro 4,5 kilometru chceme stihnout letos. Termín, změny provozu a rozsah činností upřesníme před zahájením prací,“ uvedlo ŘSD na sociální síti X.

Jak pro deník Zdopravy.cz dodal Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD, úsek čeká kompletní oprava povrchu včetně podkladních vrstev, revize odvodnění, úprava okolí a doplnění značení.

Práce mají být rozděleny na tři úseky s rozdílnou technologií úpravy, a to z důvodu odlišné skladby konstrukčních vrstev vozovky. Bližší detaily ŘSD upřesní z důvodu nevyzpytatelnosti výběrových řízení později.

Úsek silnice I/56, který čeká oprava.Zdroj: ŘSD

Úsek silnice I/56, který čeká oprava.
Zdroj: ŘSD

Nedaleko začala oprava dvou mostů, dopravu neomezí

O kousek dál, poblíž přehrady Šance, již probíhá oprava dvou mostů. Do provozu však nijak nezasahuje, obousměrná doprava projíždí nad pracovníky v klasickém režimu silnice I/56 bez omezení.

„Stavbaři provedou čištění koryta vodního toku, injektáž trhlin, spárování starého zdiva a sanace betonových částí včetně obnovení protikorozní ochrany zábradlí. Rozsah rekonstrukce určuje projektová dokumentace, práce vyjdou na cca 5,9 milionu Kč díky nejnižší nabídce společnosti Repont. Do výběrového řízení se hlásilo celkem devět firem,“ napsalo ŘSD v tiskové zprávě.

Opravovaný most na silnici I/56 poblíž přehrady Šance.Zdroj: ŘSD

Opravovaný most na silnici I/56 poblíž přehrady Šance.
Zdroj: ŘSD

Tagy Beskydy I/56 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56
10 komentářů